Cresterea plantelor acvatice, este similara cresterii florilor in gradina, doar ca totul se petrece sub apa si se face chiar mai usor si cu mai putin efort. Datorita echipamentelor moderne si cunostintelor transmise de pasionati, de-a lungul timpului, chiar si un acvarist incepator poate avea un acvariu decorat cu plante minunate.
Mediul din acvariul tau, va face plantele sa se dezvolte, sau le va distruge. Pentru ca un acvariu sa fie pregatit pentru plantare, acesta trebuie sa treaca prin procesul ciclic, de formare a bacteriilor, necesare procesului de biodegradare. Odata ce acest proces a fost initiat, calea spre o gradina subagvatica minunata, va este deschis.
Plantele folosesc procesul de fotosinteza, pentru a capta energie si nutrienti pentru a creste si a se reproduce. Prin procesul evolutiei, plantele s-au adaptat la mediul acvatic, pierzandu-si perisorii fini, care retin umezeala si tulpinile puternice, necesare sustinerii lor. Si-au dezvoltat in schimb, productia de substante chimice, pe care le folosesc pentru a-si extrage nutrientii din substratul acvatic. De asemenea structura frunzelor s-a optimizat, pentru a capta cat mai multa lumina in mediul acvatic.
Fotosinteza
Plantele obtin energie, din lumina, bioxid de carbon si apa, prin procesul de fotosinteza. Frunzele capteaza energia razelor de lumina si descompun apa in hidrogen si oxigen. Hidrogenul leaga bioxidul de carbon si formeaza glucoza ( zahar ). Glucoza este apoi, convertita in compusi insolubili de amidon si stocati in diferite parti ale plantei, inclusiv in radacini, de unde sant convertiti inapoi in glucoza, atunci cand planta are nevoie de ea. Oxigenul rezultat, este eliberat in apa, de unde o parte este eliberat in atmosfera, iar o parte se dizolva in apa, oxigenand-o.
Pentru a avea plante luxuriante, acvariul tau are nevoie de lumina, temperatura corecta, un nivel optim de dioxid de carbon si nutrienti. In general indeplinirea acestor conditii nu este dificila.
Informatii despre diferite plante de acvari, gasiti folosind meniul din stanga paginii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu